Herdesign Studio

Branding

'Branding' is een trendy marketingterm die vaak in een adem genoemd wordt met logo, huisstijl en een nieuwe website. Maar branding is zoveel meer dan dat. Wat is het belang van Branding? Hoe ziet de uitwerking eruit? En waar moet je op letten als je ons inschakelt voor je branding? 

 

'Branding is what people say about you when you are not in the room'

 

HET BELANG VAN BRANDING


Als ondernemer heb je een duidelijk idee over wat je wilt bereiken met je merk. Dan wil je toch ook dat dit zo dicht mogelijk aansluit bij hoe je doelgroep erover denkt! Branding gaat verder dan een mooi logo of een aantrekkelijke website. Het is waar je bedrijf voor staat. De manier waarop je klanten aanspreekt. Hoe je omgaat met je medewerkers en je omgeving, etc.

  Branding: 

    • Dat zijn alle acties die je onderneemt om bij je klant een bepaald beeld te creëren van je merk.
    • Hoe denk jij over je merk?

  Brand: 

    • Hoe je doelgroep echt denkt over je product, is je brand. In het beste geval zijn branding en brand aan elkaar gelijk, maar dat is niet altijd zo.
    • Hoe denken anderen over je merk?

Hoe over een merk gedacht wordt en het beeld dat jij wilt creëren, ligt soms mijlenver uit elkaar. Het lijkt soms zelfs verloren moeite om te proberen die perceptie om te buigen. Toch is dat wat je met een goede branding probeert te doen.

 

EERST THEORIE, DAN PRAKTIJK


We beginnen altijd eerst met de theorie als het gaat om branding en stellen je belangrijke vragen om je doel, visie, missie en waarden te kunnen formuleren. Door deze vragen te beantwoorden geeft dit helderheid en heb je voor jezelf een leidraad, waardoor het makkelijker wordt om beslissingen te nemen. Het punt waarop je je branding of rebranding tot leven ziet komen (de praktijk) en je dichterbij de lancering komt, is het leuke deel!

 

CONCURRENTIEANALYSE


Wij gaan kijken bij concurrenten, als die er zijn. Wat doen ze goed, wat doen ze niet goed? En wat kun je hiervan leren? Een van de belangrijkste voorwaarden voor een sterk merk is dat het onderscheidend is. Je moet een potentiele klant overtuigen om zaken te doen met jou, niet met je concurrenten!

 

'Wij willen niets liever dan dat jouw bedrijf een succes wordt'